Leen Beuker
Leen BeukerVoorzitter
Ruim 10 jaar leef ik met een mobiele beperking vanwege polyneuropathie. De laatste twee jaar zet ik mij in voor de Stichting Culemborg Toegankelijk, waarvan ik inmiddels voorzitter ben. In deze rol zet ik mij in om met de andere projectleden samen de toegankelijkheid in de gemeente te verbeteren. De prioriteiten liggen voor ons bij het scannen van winkels op toegankelijkheid en het bevorderen van de toiletfaciliteiten in de gemeente. In verband met de komende gemeenteraadsverkiezingen richten wij ons ook op het stimuleren van de fracties om het VN-verdrag Handicap op te nemen in de partijprogramma's. Ook richten wij ons daarmee op het bestuur van de gemeente.
Erik Rutgers
Erik RutgersSecretaris
Ik ben Erik, sinds 1 januari 2022 secretaris van de Stichting Culemborg Toegankelijk. Ik ben geboren in Badhoevedorp. Getrouwd, geen kinderen. In mijn (betaalde) werkzame leven was ik adviseur arbeidsomstandigheden in de gezondheidszorg. Een zeer veelzijdige functie waarbij ik veel geleerd heb over onder andere ergonomie en infectie preventie. Ik kon dit werk helaas niet voortzetten vanwege problemen met mijn hart. Toen ik begreep dat de Stichting naarstig op zoek was naar een nieuwe secretaris, heb ik niet lang na hoeven denken. Met mijn ‘verborgen gebrek’ vindt ik het belangrijk om mij in te zetten voor een toegankelijk Culemborg voor iedereen. Vanuit mijn werkervaring zie ik maar al te goed hoe moeilijk het is om als gehandicapte je zelfstandig door Culemborg te begeven. Ik denk niet dat wij als Stichting wonderen kunnen verrichten. Door echter het gesprek aan te gaan met onder andere de gemeente, ondernemers kunnen wij wel werken aan een breder draagvlak en erkenning van de problematiek waar gehandicapten in het dagelijks leven tegen aan lopen.
Theo Eerkens
Theo EerkensPenningmeester
Mijn naam is Theo Eerkens. Geboren in Amsterdam in 1953. Tijdens een sportief, sociaal en hardwerkend leven heb ik op 27 mei 2010 een beroerte gehad en ben sindsdien rolstoel gebonden, zoals men in de volksmond zegt “linkszijdig verlamd”. Sinds de rolstoel heb ik letterlijk en figuurlijk een ander zicht op de wereld en mijn omgeving. Om eerlijk te zeggen had ik in mijn vorige leven totaal géén idee van de problematieken van mensen met een beperking. Omdat ik met vele anderen hier in Culemborg tegen obstakels “aan loop”, ben ik in 2018 in contact gekomen met Henk Witte. We hebben de koppen bij elkaar gestoken en zijn tot een initiatief gekomen die we “Culemborg Toegankelijk” hebben genoemd. We zijn aan het werven gegaan omdat we de kar niet met z’n tweeën konden trekken. (Henk heeft inmiddels af moeten haken i.v.m. zijn ziekte en we hebben inmiddels een nieuw compleet bestuur.) En zie hier, inmiddels zijn we een stichting. Het doel van onze stichting is o.a. het BEWUST maken van de maatschappij zodat we allemaal ons steentje kunnen bijdragen voor een inclusieve samenleving. Als de samenleving, de maatschappij, in de breedste zin van het woord, zich meer bewust zou zijn van z’n eigen doen en laten, zouden wij deze stichting niet nodig hebben. Mijn missie is de samenleving bewust maken dat inclusie begint bij jezelf.